Autor Wątek: Cupedia  (Przeczytany 1719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ZKM

• Administrator
  • Guru
  • Reputacja: 0
    • http://
Cupedia
« dnia: Maj 23, 2004, 09:53:38 »
Wolna Encyklopedia Ceramiki - Cupedia

To pomys? i idea, która chodzi?a za mn? ju? bardzo d?ugo - w ko?cu znalaz?em sposób na ich realizacj? - "filozofia tworzenia stron internetowych w oparciu o filozofi? "Wiki", jakie to proste  :rolleyes:  :

Ka?dy mo?e zmieni? tre?? strony Wiki, dopisa? co? do niej albo z niej usun??. Wydaje si? wi?c, ?e taka witryna w sieci nie mo?e istnie?. Jednak Ward Cunningham spokojnie wprowadza przybysza w istot? tej dziwnej aplikacji pisz?c "Zapraszam ka?dego do edytowania tych stron, a? pozostan? na nich tylko warto?ciowe s?owa". Ward Cunningham za?o?y? witryn? swojej Wiki w 1995 roku. Dzisiaj liczy ona ponad 25 tys. stron.

Wiecej i bardzo ciekawie o ca?ej sprawie: Wspó?praca na przekór regu?om

Sprawd?cie, mam nadziej?, ze te? przekona Was idea "Wolnej Dokumentacji" - ja sam jestem pod wra?eniem przed chwil? co uruchomionego skryptu - jeszcze nie znam wszystkich opcji i jego mozliwo?ci - w ko?cu kiedy? si? naucz? i mam nadziej?, ?e znajd? do tego towarzystwo  :D  :D

Zapraszam do odwiedzenia Cupedii
ZKM (cuforumowicz a od dzisiaj i cupedysta)  :D
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2004, 09:56:21 wysłana przez ZKM »
.........................................................................................
Kiedy? si? spotkamy - Admin zapali ?wiat?o, postawi litra, g?? i pohulamy sobie, jak to w zwyczaju. >>nie ?wi?ci garnki lepi?
<<

Offline ZKM

• Administrator
  • Guru
  • Reputacja: 0
    • http://
Cupedia
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 25, 2004, 11:43:51 »
Dzi?ki za zainteresowanie projektem realizacji WOLNEJ ENCYKLOPEDII CERAMIKI     "CuPedia" :D .
S? pierwsi zarejestrowani i pierwsze has?a.  :D  :D
Odwiedzaj?c strony Cupedii zauwa?ycie, ?e wiele z nich  - chodzi mi tu o strony pomocy i administracji, strony g?ównej a i w ko?cu strony O CuPedii - pozostaje bardzo skromnych w tre?ci lub nawet nie wype?nionych. Jest to celowe, mam nadziej?, ?e w przysz?o?ci sami sprecyzujemy i okre?limy czym ma by? tak naprawd? nasza encyklopedia - mo?ecie to sprawdzi? klikaj?c klawisz Edycja znajduj?cy si? na (prawie) ka?dej stronie CuPedii.
tymczasem pozdrawiam i wracam do zabawy w cupedyst? :o , ZKM :D  
.........................................................................................
Kiedy? si? spotkamy - Admin zapali ?wiat?o, postawi litra, g?? i pohulamy sobie, jak to w zwyczaju. >>nie ?wi?ci garnki lepi?
<<