Autor Wątek: wchodzimy do unii europejskiej  (Przeczytany 1845 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline giga

• Mistrz
  • Reputacja: 0
wchodzimy do unii europejskiej
« dnia: Kwiecień 26, 2004, 08:42:00 »
Pierwy weekend maja sp?dzimy ju? w europie bez granic, mo?e b?dzie ciep?o i przyjemnie. Po kilku dniach wolnych zacznie si? wielka niewiadoma, która na razie tkwi pod has?em \"nic si? nie zmieni\". Chodz? ostatnio po urz?dach chc?c si? dowiedzie? czego mam si? spodziedziewa? . Kartka z pytaniami jest d?uga, ta druga z odpowiedziami nadal pusta. Co ze mn?, przypadkiem poza wszelkim zainteresowniem polityków i urzedników? Jako artysta plastyk dyplomowany do tej pory wykonuj?cy tzw. wolny zawód nagle stan? si? podatnikiem wykonuj?cym dzia?alno?? gospodarcz? ( wed?ug nowej ustawy wchodz?cej w ?ycie 1 maja).
B?d? wykonywa? rzeczy obj?te Vatem (nawet nie wiadomo jakiej wysoko?ci ) i dzi?ki bogu , bo firmy b?d? ch?tniej kupowa?y skuszone mo?liwo?ci? odpisów . Nie b?d? ich oddawa? w komis do galerii, tylko sprzedawa? , i od r?ki odprowadza? podatki . Wypada?oby za to wszystko podzi?kowa? . Dziekuj? !

Offline ZKM

• Administrator
  • Guru
  • Reputacja: 0
    • http://
wchodzimy do unii europejskiej
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2004, 12:23:55 »
Polska w UE to dla mnie Wielka historyczna chwila i jedno z najwa?niejszych wydarze?. Maj?c pami?? \"s?onia\" nie zapomnia?em czasów gdy o takiej chwili marzyli?my z przyjació?mi i chwila taka by?a nawet hipotetycznie niemo?liwa - to mog?o by? tylko marzeniem.
Nikt nie zastanawia? si? jak to praktycznie b?dzie wygl?da?o i my?l?, ?e nikt z nas nie móg? przewidzie?, ?e moment ten b?dzie tak przepe?niony niepewno?ci? o dalsz? osobist? przysz?o??.

CuForum jest w UE  - to jest bardzo dobra wiadomo?? :D  :D  :D  
« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2004, 12:30:35 wysłana przez ZKM »
.........................................................................................
Kiedy? si? spotkamy - Admin zapali ?wiat?o, postawi litra, g?? i pohulamy sobie, jak to w zwyczaju. >>nie ?wi?ci garnki lepi?
<<