Autor Wątek: szkliwo raku  (Przeczytany 1779 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mmarta

• Pocz?tkuj?cy
  • *
  • Reputacja: 0
szkliwo raku
« dnia: Wrzesień 27, 2006, 04:50:13 »
mam probllem ceramik? zajmuje sie bardzo amatorsko metoda prób i b?edow i do tego mam jeszce ma?e do?waidczenie...
poniewaz nie bardzo mam mozliwosc korzystania z profesjonalnych piecow a bardzo chcia?am wypalac swojej wyroby zbudowa?am sobie w ogrodzie piec z p?omnieniem prostym (PIEC DO RAKU - MODEL PIECA JAPO?SKIEGO DO WYPA?U CERAMIKI-] tym piecem sie inspirowa?am ale moj jest oczywiscie duzo mniejszy!!)
wypalanie wychodzi w nim bardzo dobrze problem pojawi? sie przy szkliwieniu w sklepie internetowym zamowi?am szkliwo do raku poszkliwi?am wczeniej wypalone wyroby... a po 3 godzinach wypa?u wyje?am i czesc by?a ca?kowicie zweglona a czesc jak w kolorowej m?ce.. nie mam zielonego pojecia o co chodzi...
niech ktos m?dry napisze co zle robie pppprosze

Offline OLA

• Dziekanat
  • Mistrz
  • Reputacja: 3
    • http://www.ceramiczna.prv.pl
szkliwo raku
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2006, 11:30:05 »
mia?a? za  ...
... na ten czas jestem bardzo monotematyczna:
WSZYSTKIE ODPOWIEDZI ]]] \"?w. Micha? - Patron Ceramików\" 30.09.2006 ko?o mojej pracowni  ;)  
Garncarz z b?ota narobi z?ota

Offline awkmie

• Ucze?
  • **
  • Reputacja: 1
    • kmieciowie
Odp: szkliwo raku
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 22, 2007, 10:34:44 »
Wtam. Nie widzia?em wyniku twojego raku, ale wydaje mi si? ?e masz za ma?? temperaur? wypa?u. Powiniene? zlikwidowa? "przeci?g w piecu".(zwi?kszy? efektywno?? dzia?ania ognia) lub obni?y? temperatur? topnienia szkliwa.